Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mereng tatlısı
Mereng tatlısı
Pratik Mereng tatlısı Tarifi

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
2 adet beze
30 gram krem şanti
150 gram çikolata sos
üzeri için: toz şamfıstık, 6 adet damla çikolata
toz şamfıstık
beze için: 7 adet yumurta akı
150 gr toz şeker
80 gr pudra şekeri
70 gr mısır nişasta      

Hazırlanışı: Beze için, yumurta akları mikser yardımıyla çırpılır. Üzerine toz şeker eklenip şeker iyice eriyene ve yumurta akları çırpma teli havaya kaldırıldığında teli tutacak, aşağıya düşmeyecek kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Yağlı kağıdın biri fırın tepsisinin içine yerleştirilir. Bu arada fırın 70 dereceye ayarlanır ve 20 dakika süre ile ısıtılır. Diğer yağlı kağıt çalışma tezgahında açılır ve üstüne pudra şekeri ve nişasta eklenerek iyice harmanlanır. Harmanlama işleminden sonra mayonez kabından yumurta akı azar azar yağlı kağıda akıtılır ve tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlı kağıt içindeki malzemeler ile birlikte kendi etrafında sarılmak sureti ile konik bir şekle getirilir. Koni’nin sivri ucu çalışma tahtası üstünde bıçak ile kesilir ve içinde yağlı kağıt bulunan fırın tepsisinin üstüne aralıklarla sıkılır. Fırın tepsisi önceden ısıtılan fırına alınır ve bezeler fırında 4 saat boyunca 70 derece ısıda pişirilir ve sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağının ortasına krem şanti sıkılır. Üzerine bir adet mereng bezesi oturtulur. Mereng bezesinin üstüne aynı şekilde sıkma torbasından bir miktar daha krem şanti sıkılır ve diğer mereng bezesi krem şantinin üstüne oturtulur. İki kat olan mereng bezelerinin üstüne çikolata sos dökülür. Üzerine toz şamfıstık ve damla çikolatalar serpiştirilerek servis edilir. 
 


Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri