Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı kurabiye
Marmelatlı kurabiye
Pratik Marmelatlı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
110 gram margarin, oda sıcaklığında
125 gram pudraşekeri
200 gram un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
kayısı marmeladı

Hazırlanışı: Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra düz bir zeminde merdane ile hamuru ince açıp kalp kalıp yardımı ile şekil çıkartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra iki kurabiyenin arasına kayısı marmeladı sürerek birbirlerine yapıştırın. Kurabiyelerin orta kısımlarını marmelat ile doldurup servis yapın.


 


Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri