Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı kurabiye
Marmelatlı kurabiye
Pratik Marmelatlı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
110 gram margarin, oda sıcaklığında
125 gram pudraşekeri
200 gram un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
kayısı marmeladı

Hazırlanışı: Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra düz bir zeminde merdane ile hamuru ince açıp kalp kalıp yardımı ile şekil çıkartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra iki kurabiyenin arasına kayısı marmeladı sürerek birbirlerine yapıştırın. Kurabiyelerin orta kısımlarını marmelat ile doldurup servis yapın.


 


Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri