Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı kurabiye
Marmelatlı kurabiye
Pratik Marmelatlı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
110 gram margarin, oda sıcaklığında
125 gram pudraşekeri
200 gram un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
kayısı marmeladı

Hazırlanışı: Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra düz bir zeminde merdane ile hamuru ince açıp kalp kalıp yardımı ile şekil çıkartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra iki kurabiyenin arasına kayısı marmeladı sürerek birbirlerine yapıştırın. Kurabiyelerin orta kısımlarını marmelat ile doldurup servis yapın.


 


Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri