Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı kurabiye
Marmelatlı kurabiye
Pratik Marmelatlı kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
110 gram margarin, oda sıcaklığında
125 gram pudraşekeri
200 gram un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
kayısı marmeladı

Hazırlanışı: Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra düz bir zeminde merdane ile hamuru ince açıp kalp kalıp yardımı ile şekil çıkartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra iki kurabiyenin arasına kayısı marmeladı sürerek birbirlerine yapıştırın. Kurabiyelerin orta kısımlarını marmelat ile doldurup servis yapın.


 


Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri