Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi
Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi
Pratik Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
5-8 kg’lık bütün hindi
yarım limonun suyu
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
iç pilav için: 4 su bardağı pirinç
5 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
200 gram tereyağı
1 su bardağı konserve mantar
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı yenibahar
yarım demet maydanoz
2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane

Hazırlanışı: Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın poşetine yerleştirerek, 200 derecede fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. İnce doğranmış soğanları ilave edip, kavurma işlemini sürdürün. Önce fıstık, üzüm ve mantar, 5 dakika sonra tuz, karabiber, tozşeker ve 5 bardak kaynar suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edin. Pilavı hindiye doldurarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri