Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli hindi sarması
Kestaneli hindi sarması
Pratik Kestaneli hindi sarması Tarifi

İç pilav Risotto, haşlanmış brüksel lahanası ve yabanmersini sos eşliğinde sunulan ve tabak dekoruyla dikkat çeken bu yemek yılbaşı sofrasınızın gösdesi olacak.

Malzemeler: 4 kişilik
Kaz ciğerli hindi sarması için:
750 gram hindi budu
250 gram hindi göğsü 
8 adet kestane
5 yaprak biberiye otu               
tuz, beyaz tane biber
iç pilav risotto için: 1 su bardağı arborio pirinci (Risotto için)       
1 çay bardağı beyaz şarap                                    
1 çorba kaşığını dolduracak kadar dana ciğeri
yarım kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
500 ml tavuk suyu
1 çorba kaşığı permassane peyniri
tarçın, yeni bahar, tuz, beyaz tane biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
4 kuşbaşı büyüklüğünde tereyağı                                           
yaban mersini sos için: 1 adet kuru soğan 
1 adet kereviz
3 adet havuç
1 baş sarımsak
2 kg hindi kemikleri 
1 kepçe domates salçası
2 litre et suyu
yarım şişe kırmızı şarap
                       
Hazırlanışı: Hindi budu ve göğsü ince şekilde açılır, dövülür. Ortasına tuz, beyaz tane biber,  biberiye ve kestane konularak kasap ipi vasıtası ile dikkatlice sarılır. Tavaya bir miktar yağ konulur. Sarılan hindi tavada ters yüz edilerek kızartılır. Önceden ısıtılmış 160 derece farında 45 dakika kadar pişirilir. İç pilav risotto için, kuru soğan, sarımsak, çam fıstığı, kuş üzümü sırasıyla zeytinyağında sotelenir. Pirinç ilave edilir ve bir süre kavrulur. Dana ciğeri de katılarak kavurma işlemine bir miktar daha devam edilir. Beyaz şarap ilave edilir ve çektirilir. Pirince tavuk suyu yedirilmeye başlanır. Al dente yani hafif dişe gelecek şekilde pişirilir. Baharatlar, permassane peyniri, tereyağı ilavesiyle lapa kıvamında bir pilav elde edilir. Yaban mersini sos için; hindi kemikleri fırınlanır. Sebzeler sotelenir salça ilave edilip bir süre kavrulur. Kemiklerle beraber kırmızı şarap çektirilir. Et suyu ilave edilir ve 24 saat kadar 70 derecede kaynatmadan demlendirilir. Kemikler süzdürülür ve kıvamlı bir sos olana kadar çektirilir. Yaban mersini marmeladı ilave edilir ve servis edilir. İç pilav risotto bir kalıp yardımıyla servis tabağına konulur. Üzerine bir parça hindi dilimi yerleştirilir. Hindinin üzerine yaban mersini sos gezdirilir. Haşlanmış Brüksel lahanası ve sebzelerle servis edilir.


Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Hamburger ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Alttaki ekmeğin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Mısır salsalı sos malzemelerini bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri