Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli hindi kızartma
Kestaneli hindi kızartma
Pratik Kestaneli hindi kızartma Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Malzemeler: 8-10 kişilik
6-7 kg hindi
tuz, karabiber
bir buçuk çay kaşığı pulbiber
1 kg kestane
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım kg arpacık soğanı

Hazırlanışı: Hindinin üzerindeki tüyleri temizleyin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış 230 derece fırının alttan birinci gözüne yerleştirin. Hindinin içini ve dışını iyice yıkayıp hafifçe kurulayın. Ufak bir kasede tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırıp hindinin içine ve dışına iyice serpiştirin. Hindiyi sıcak arpacık soğanlarla tepsiye alıp fırına koyun. 1 saat sonra tepsiyi 180 derece çevirin. Hafifçe bir ucundan kaldırarak hindinin içindeki suyun tepsiye boşalmasını sağlayın. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Haşlanmış kestaneleri tereyağında çevirin ve tepsideki hindinin yanına alın. Sıcak fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Hindiyi fırından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.


Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri