Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli hindi kızartma
Kestaneli hindi kızartma
Pratik Kestaneli hindi kızartma Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Malzemeler: 8-10 kişilik
6-7 kg hindi
tuz, karabiber
bir buçuk çay kaşığı pulbiber
1 kg kestane
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım kg arpacık soğanı

Hazırlanışı: Hindinin üzerindeki tüyleri temizleyin. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış 230 derece fırının alttan birinci gözüne yerleştirin. Hindinin içini ve dışını iyice yıkayıp hafifçe kurulayın. Ufak bir kasede tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırıp hindinin içine ve dışına iyice serpiştirin. Hindiyi sıcak arpacık soğanlarla tepsiye alıp fırına koyun. 1 saat sonra tepsiyi 180 derece çevirin. Hafifçe bir ucundan kaldırarak hindinin içindeki suyun tepsiye boşalmasını sağlayın. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Haşlanmış kestaneleri tereyağında çevirin ve tepsideki hindinin yanına alın. Sıcak fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Hindiyi fırından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.


Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri