Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı paşam çorbası
Ispanaklı paşam çorbası
Pratik Ispanaklı paşam çorbası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
yarım kg ıspanak kökü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
bir buçuk su bardağı süt
yarım tatlı kaşığı tuz, pulbiber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın. Küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve unu alarak kavurun. Daha sonra soğuk haldeki süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatarak ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sosu ıspanakların üzerine gezdirin. Didiklediğiniz eti katın. Pulbiberi, kalan 1 çorba kaşığı tereyağında pembeleştirip çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapın.


Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri