Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı paşam çorbası
Ispanaklı paşam çorbası
Pratik Ispanaklı paşam çorbası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
yarım kg ıspanak kökü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
bir buçuk su bardağı süt
yarım tatlı kaşığı tuz, pulbiber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın. Küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve unu alarak kavurun. Daha sonra soğuk haldeki süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatarak ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sosu ıspanakların üzerine gezdirin. Didiklediğiniz eti katın. Pulbiberi, kalan 1 çorba kaşığı tereyağında pembeleştirip çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapın.


Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri