Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte sebze
Güveçte sebze
Pratik Güveçte sebze Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gram arpacık soğan
2 sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy karnabahar
2 adet havuç
150 gram taze patates
1 çorba kaşığı un
200 ml kırmızı şarap
750 ml et suyu
100 gram kurutulmuş domates
175 gram haşlanmış kuru fasulye
bir tutam biberiye
1 çay kaşığı doğranmış mercanköşk
tuz, taze karabiber

Hazırlanışı: Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin. Havuçlarını dışını kazıdıktan sonra dilimleyin. Güvecin içine zeytinyağının yarısını alın ve hafif ateşte kızdırın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını güvece aktarın. 4-5 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Sarımsağı ilave edin ve 1 dakika pişirin. Karnabahar, havuç ve kimyonu güvece ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra unu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Kırmızı şarapla et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Bu sırada kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri, pişmiş fasulyeleri ve biberiyeyi ilave edin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve fırına verin. 35-40 dakika kadar fırında pişirin. Fırından aldığınız güveçteki sebzelerin üzerine geri kalan zeytinyağını ve mercanköşkü ilave edip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri