Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında cevizli kabak
Fırında cevizli kabak
Pratik Fırında cevizli kabak Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg kabak
1 paket mini kabak
1 adet küçük boy soğan
150 gram ceviz
150 gram tulum peyniri
¾ paket krema
sıvıyağ

Hazırlanışı: Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin. Cevizi incecik kıyıp tenceredeki kabaklı karışıma ekleyin ve 5 dakika pişirin. Mini kabakları uzunlamasına dilimleyin ve yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kaba dizin. Üzerine cevizli kabak karışımını yayın. Son olarak tulum peynirini serpip çırpılmış kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'dan sunumu ve lezzetiyle muhteşem bir yemek. Mutlaka deneyin...

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri