Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında cevizli kabak
Fırında cevizli kabak
Pratik Fırında cevizli kabak Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg kabak
1 paket mini kabak
1 adet küçük boy soğan
150 gram ceviz
150 gram tulum peyniri
¾ paket krema
sıvıyağ

Hazırlanışı: Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin. Cevizi incecik kıyıp tenceredeki kabaklı karışıma ekleyin ve 5 dakika pişirin. Mini kabakları uzunlamasına dilimleyin ve yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kaba dizin. Üzerine cevizli kabak karışımını yayın. Son olarak tulum peynirini serpip çırpılmış kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri