Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı dip sos
Enginarlı dip sos
Pratik Enginarlı dip sos Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 kavanoz enginar kalbi konservesi
4 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet taze soğan
4 çorba kaşığı mayonez
bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 dal kıyılmış dereotu
tuz

Hazırlanışı: Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın. Üzerine ince doğranmış yeşil soğan, mayonez, kaşar peyniri, dereotu ve tuzu ekleyip karıtırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra uygun bir kaba alıp servis yapın.


Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri