Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Doldurulmuş tavuk
Doldurulmuş tavuk
Pratik Doldurulmuş tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet bütün tavuk
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
3-4 dal maydanoz
10-12 adet mantar
3 çorba kaşığı soya sosu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı ve soğanı hafifçe kavurduktan sonra pirinci ilave edin. Daha sonra ince doğranmış mantarları ekleyip iyice kavurun. Ardından bütün malzemeleri ilave edip 3-4 dakika kavurun. Daha önceden kaynattığınız suyu ilave edin. Suyu çekene kadar çok kısık ateşte pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Daha sonra tavuğun içini doldurup yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-60 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri