Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Doldurulmuş tavuk
Doldurulmuş tavuk
Pratik Doldurulmuş tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet bütün tavuk
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
3-4 dal maydanoz
10-12 adet mantar
3 çorba kaşığı soya sosu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı ve soğanı hafifçe kavurduktan sonra pirinci ilave edin. Daha sonra ince doğranmış mantarları ekleyip iyice kavurun. Ardından bütün malzemeleri ilave edip 3-4 dakika kavurun. Daha önceden kaynattığınız suyu ilave edin. Suyu çekene kadar çok kısık ateşte pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Daha sonra tavuğun içini doldurup yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-60 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri