Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Doldurulmuş tavuk
Doldurulmuş tavuk
Pratik Doldurulmuş tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet bütün tavuk
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
3-4 dal maydanoz
10-12 adet mantar
3 çorba kaşığı soya sosu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı ve soğanı hafifçe kavurduktan sonra pirinci ilave edin. Daha sonra ince doğranmış mantarları ekleyip iyice kavurun. Ardından bütün malzemeleri ilave edip 3-4 dakika kavurun. Daha önceden kaynattığınız suyu ilave edin. Suyu çekene kadar çok kısık ateşte pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Daha sonra tavuğun içini doldurup yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-60 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri