Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dana stroganoff
Dana stroganoff
Pratik Dana stroganoff Tarifi

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
160 gram yağsız dana tranç
bir kadeh beyaz şarap
3 yemek kaşığı domates suyu
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber, toz hardal
30 gram mantar
10 gram turşu
patates kızartması
servis için: ekşi sos, patates kızartması, ıspanak püresi

Hazırlanışı: Tranç eti jülyen halinde doğranır ve derin bir kaba alınır. Etlerin üstünü örtecek kadar beyaz şarap dökülür ve buzdolabına kaldırılıp 6 saat bekletilir. Tavaya bir miktar çiçek yağı konulur. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. 6 saat dinlenen et soğana ilave edilir. Et suyunu verene kadar biraz kavrulur. Et suyunu çekmek üzereyken domates suyu, salça, pulbiber, tuz, karabiber ve toz hardal ilave edip malzemeler birbirine yedirilir. İçme suyu ilave edilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir. İsteğe bağlı olarak haşlanmış mantar veya turşu ile servis yapılabilir. Mantar ve turşu yemeğe eklenir ve ısınmaları sağlanır. Patates tava, ıspanak püresi, simetana denilen ekşi krema ile servis edilir. 


Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Ayşe Tüter'in tarifi

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri