Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Düşeş kurabiye
Düşeş kurabiye
Pratik Düşeş kurabiye Tarifi

Malzemeler: 30 adet
110 gram margarin
100 gram pudraşekeri
200 gram un
2 adet yumurta
75 gram bitter çikolata
kayısı marmeladı
ufalanmış fındık
25 gram eritilmiş çikolata

Hazırlanışı: Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın. Karıştırıp bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra hamuru merdane ile açın ve kalıp yardımı ile şekiller çıkartın. Üzerlerine ufalanmış fındık serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. İki kurabiyenin arasına kayısı marmeladı sürerek birbirlerine yapıştırın. Kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya bulayın. Tel üzerinde bekleterek çikolatanın donmasını sağlayın.


Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri