Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli çikolatalı pasta
Cevizli çikolatalı pasta
Pratik Cevizli çikolatalı pasta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı kakao
7 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
üzeri için: 1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı hazır çikolata sos
1 çorba kaşığı pudraşekeri
krokan için: 1 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı su

Hazırlanışı: Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın. Süt, yumurta ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpıp üzerine ekleyin. Cevizleri de ilave edip karıştırın ve yağlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip mutfak tezgahının üzerine dökün. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımı ile kazıyarak rulolar çıkarıp kenara alın. Krokanı hazırlamak için, tozşeker ve suyu küçük bir tavaya alıp 4 dakika pişirin. Rengi koyulaşınca yağlı kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde dökün. Soğuduktan sonra parçalar halinde kırın. Pastanızın üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolata rulolarını üzerine dökün. Pudraşekerini serpip krokan parçaları ile süsleyerek servis yapın.


Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri