Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli çikolatalı pasta
Cevizli çikolatalı pasta
Pratik Cevizli çikolatalı pasta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı kakao
7 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
üzeri için: 1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı hazır çikolata sos
1 çorba kaşığı pudraşekeri
krokan için: 1 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı su

Hazırlanışı: Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın. Süt, yumurta ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpıp üzerine ekleyin. Cevizleri de ilave edip karıştırın ve yağlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip mutfak tezgahının üzerine dökün. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımı ile kazıyarak rulolar çıkarıp kenara alın. Krokanı hazırlamak için, tozşeker ve suyu küçük bir tavaya alıp 4 dakika pişirin. Rengi koyulaşınca yağlı kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde dökün. Soğuduktan sonra parçalar halinde kırın. Pastanızın üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolata rulolarını üzerine dökün. Pudraşekerini serpip krokan parçaları ile süsleyerek servis yapın.


Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri