Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezeli Mövenpick dondurma ağacı
Bezeli Mövenpick dondurma ağacı
Pratik Bezeli Mövenpick dondurma ağacı Tarifi

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Malzemeler: 4 kişilik
beze için: 7 yumurta beyazı
500 gr toz şeker
mövenpick vanilya, çilek, ceviz ve mango dondurmaları

Hazırlanışı: Beze için, şeker kısık ateşte eritilir. Yumurta beyazı ile karıştırılıp iyice çırpılır. İyice kabaran beze sıkma torbasına konulur. Ve silikon pişirme tepsisine istenilen şekilde sıkılır. 100 derecede 1 saat kadar pişirilir. Mövenpick’in özel dondurmaları katlar arasına konulur ve servis edilir.

Aşçının notu: Bu dondurma ağacını istediğiniz dondurma çeşitleriyle yapabilirsiniz.


Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri