Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ballı tavuk
Ballı tavuk
Pratik Ballı tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
200 gram kestane
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru erik
1 portakalın suyu
1 adet dilimlenmiş portakal
2 çorba kaşığı bal
6 adet tavuk but

Hazırlanışı: Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın. Butları bir kapa alıp balla ovun. Butların her birini yağlı kağıda koyun. Üzerine kayısı, erik, kestane ve dilimlenmiş portakalları koyun. Portakal suyunu gezdirin. Kağıtların ağzını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri