Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ballı tavuk
Ballı tavuk
Pratik Ballı tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
200 gram kestane
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru erik
1 portakalın suyu
1 adet dilimlenmiş portakal
2 çorba kaşığı bal
6 adet tavuk but

Hazırlanışı: Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın. Butları bir kapa alıp balla ovun. Butların her birini yağlı kağıda koyun. Üzerine kayısı, erik, kestane ve dilimlenmiş portakalları koyun. Portakal suyunu gezdirin. Kağıtların ağzını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri