Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ballı tavuk
Ballı tavuk
Pratik Ballı tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
200 gram kestane
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru erik
1 portakalın suyu
1 adet dilimlenmiş portakal
2 çorba kaşığı bal
6 adet tavuk but

Hazırlanışı: Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın. Butları bir kapa alıp balla ovun. Butların her birini yağlı kağıda koyun. Üzerine kayısı, erik, kestane ve dilimlenmiş portakalları koyun. Portakal suyunu gezdirin. Kağıtların ağzını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri