Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmikli puding
İrmikli puding
Pratik İrmikli puding Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 litre süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
süslemek için: 1 paket toz krem
1 su bardağı soğuk süt
1 damla pembe gıda boyası
frenk üzümü

Hazırlanışı: Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca tencereyi ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Toz krem şantiyi soğuk sütle mikserle çırparak kıvamlı bir hale getirin. İçine 1 damla pembe gıda boyası ekleyip renklendirin. Krem şantiyi krema torbasına alıp kaselerdeki tatlıların üzerine paylaştırın. Frenk üzümleri ile süsleyerek servis yapın.


Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri