Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmikli puding
İrmikli puding
Pratik İrmikli puding Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 litre süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
süslemek için: 1 paket toz krem
1 su bardağı soğuk süt
1 damla pembe gıda boyası
frenk üzümü

Hazırlanışı: Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca tencereyi ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Toz krem şantiyi soğuk sütle mikserle çırparak kıvamlı bir hale getirin. İçine 1 damla pembe gıda boyası ekleyip renklendirin. Krem şantiyi krema torbasına alıp kaselerdeki tatlıların üzerine paylaştırın. Frenk üzümleri ile süsleyerek servis yapın.


Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri