Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı vişneli volovan
Çikolatalı vişneli volovan
Pratik Çikolatalı vişneli volovan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
18 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı damla çikolata
kreması için: 2 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
üzeri için: 2 su bardağı dondurulmuş vişne
yarım çay bardağı su
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
süslemek için: 1 çorba kaşığı toz antepfıstığı
10-12 adet kavrulmuş badem

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin. 6 adedini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Kalan hamurları, ilkinden daha küçük bir bardakla yeniden kesip halka şekline getirin. Tepsiye koyduğunuz parçaların üzerine ikişer adet halka yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. İkince kez bardakla kestiğiniz hamurların ortalarından kalan parçaları, çam ağacı şeklindeki bir kek kalıbı ile kesin. Üzerine damla çikolata parçaları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için, çikolata ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelince kırılmış çikolata ve tereyağını ekleyerek, ocaktan alıp ılıtın. Vişneleri bir tavaya alıp ocağa oturtun. Suyunu bırakınca tozşekeri ilave edin. Nişastayı biraz suyla açıp üzerine ekleyin. Birlikte 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Volovanları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı sıkma torbası ile volovanların içine paylaştırın. Üzerine vişne sosunu dökün. Çam ağacı şeklindeki milföy hamurlarını yerleştirin. Toz antepfıstığı ve bademle süsleyerek servis yapın.


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri