Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saçarası- Konya Saçarası- Konya
Pratik Saçarası- Konya Tarifi

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.


Fıççın-ÇERKEZ Fıççın-ÇERKEZ
Pratik Fıççın-ÇERKEZ Tarifi

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.


Hamsi Pilavı-Karadeniz Hamsi Pilavı-Karadeniz
Pratik Hamsi Pilavı-Karadeniz Tarifi

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...


Haluj-Çerkez Haluj-Çerkez
Pratik Haluj-Çerkez Tarifi

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.


Ispanak Sulusu-Van Ispanak Sulusu-Van
Pratik Ispanak Sulusu-Van Tarifi

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...


Gah Yahnisi-Erzincan Gah Yahnisi-Erzincan
Pratik Gah Yahnisi-Erzincan Tarifi

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...


Manca-Kastamonu Manca-Kastamonu
Pratik Manca-Kastamonu Tarifi

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...


Kerebiç-MERSİN Kerebiç-MERSİN
Pratik Kerebiç-MERSİN Tarifi

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...


Zerde-Konya Zerde-Konya
Pratik Zerde-Konya Tarifi

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.


Lebeni Çorbası-ELAZIĞ Lebeni Çorbası-ELAZIĞ
Pratik Lebeni Çorbası-ELAZIĞ Tarifi

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...


Tahinli Köfte-ADANA Tahinli Köfte-ADANA
Pratik Tahinli Köfte-ADANA Tarifi

Tahinli Köfte, Adana mutfağına ait bir yemek. Bu yemeğe özellikle tahin çok farklı bir tat katıyor. Yöresel yemek denemek isteyenler için pratik bir tarif...


Arabaşı - ESKİŞEHİR Arabaşı - ESKİŞEHİR
Pratik Arabaşı - ESKİŞEHİR Tarifi

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...


Babaganuş-Antep Babaganuş-Antep
Pratik Babaganuş-Antep Tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...


Hüthüt kuşu-Antep Hüthüt kuşu-Antep
Pratik Hüthüt kuşu-Antep Tarifi

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...


Adana Kebap-Adana Adana Kebap-Adana
Pratik Adana Kebap-Adana Tarifi

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...


Tennuri çorbası-Antep Tennuri çorbası-Antep
Pratik Tennuri çorbası-Antep Tarifi

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.


Tarabya usulü dana ciğeri Tarabya usulü dana ciğeri
Pratik Tarabya usulü dana ciğeri Tarifi

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...


Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa
Pratik Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa Tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...


Firik pilavı-ANTEP Firik pilavı-ANTEP
Pratik Firik pilavı-ANTEP Tarifi

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...


Nişe helvası-ANTEP Nişe helvası-ANTEP
Pratik Nişe helvası-ANTEP Tarifi

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...


Kaygana-BATI EGE Kaygana-BATI EGE
Pratik Kaygana-BATI EGE Tarifi

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...


Isırgan otu salatası Isırgan otu salatası
Pratik Isırgan otu salatası Tarifi

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...


Yuvarlama - Antep Yuvarlama - Antep
Pratik Yuvarlama - Antep Tarifi

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.


Börek çorbası-Antep Börek çorbası-Antep
Pratik Börek çorbası-Antep Tarifi

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.


İçli köfte - Antep İçli köfte - Antep
Pratik İçli köfte - Antep Tarifi

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.


Kapama-ESKİŞEHİR Kapama-ESKİŞEHİR
Pratik Kapama-ESKİŞEHİR Tarifi

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...


Tatar böreği-ESKİŞEHİR Tatar böreği-ESKİŞEHİR
Pratik Tatar böreği-ESKİŞEHİR Tarifi

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.


Haşhaşlı dolama-ESKİŞEHİR Haşhaşlı dolama-ESKİŞEHİR
Pratik Haşhaşlı dolama-ESKİŞEHİR Tarifi

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.


Cevizli tatlı-ESKİŞEHİR Cevizli tatlı-ESKİŞEHİR
Pratik Cevizli tatlı-ESKİŞEHİR Tarifi

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.


Kazan kebabı-ANTEP Kazan kebabı-ANTEP
Pratik Kazan kebabı-ANTEP Tarifi

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...


Rezeneli kuzu eti-BATI EGE Rezeneli kuzu eti-BATI EGE
Pratik Rezeneli kuzu eti-BATI EGE Tarifi

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...


Köremen böreği-EGE Köremen böreği-EGE
Pratik Köremen böreği-EGE Tarifi

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.


Hoşmerim-KONYA Hoşmerim-KONYA
Pratik Hoşmerim-KONYA Tarifi

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...


Erişte aşı-KARS Erişte aşı-KARS
Pratik Erişte aşı-KARS Tarifi

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...


Piti kebabı (Bozbaş)-KARS Piti kebabı (Bozbaş)-KARS
Pratik Piti kebabı (Bozbaş)-KARS Tarifi

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.


Kurze-KARS Kurze-KARS
Pratik Kurze-KARS Tarifi

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..


Kaz etli pilav-KARS Kaz etli pilav-KARS
Pratik Kaz etli pilav-KARS Tarifi

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...


Kars ketesi Kars ketesi
Pratik Kars ketesi Tarifi

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.


Niğde tavası Niğde tavası
Pratik Niğde tavası Tarifi

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.


Mangır çorbası-NİĞDE Mangır çorbası-NİĞDE
Pratik Mangır çorbası-NİĞDE Tarifi

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.


Halveter-NİĞDE Halveter-NİĞDE
Pratik Halveter-NİĞDE Tarifi

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.


Ayva boranası-NİĞDE Ayva boranası-NİĞDE
Pratik Ayva boranası-NİĞDE Tarifi

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.


Hamsili pilav-KARADENİZ Hamsili pilav-KARADENİZ
Pratik Hamsili pilav-KARADENİZ Tarifi

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.


Mısır ekmeği-KARADENİZ Mısır ekmeği-KARADENİZ
Pratik Mısır ekmeği-KARADENİZ Tarifi

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.


Golai-KARADENİZ Golai-KARADENİZ
Pratik Golai-KARADENİZ Tarifi

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.


Isırgan borani-KARADENİZ Isırgan borani-KARADENİZ
Pratik Isırgan borani-KARADENİZ Tarifi

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.


Kaygana-KARADENİZ Kaygana-KARADENİZ
Pratik Kaygana-KARADENİZ Tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.


Hamsili sebzeli mısır ekmeği Hamsili sebzeli mısır ekmeği
Pratik Hamsili sebzeli mısır ekmeği Tarifi

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.


Akçaabat köfte-KARADENİZ Akçaabat köfte-KARADENİZ
Pratik Akçaabat köfte-KARADENİZ Tarifi

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.


Laz dudağı-KARADENİZ Laz dudağı-KARADENİZ
Pratik Laz dudağı-KARADENİZ Tarifi

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Çiğ börek-ESKİŞEHİR Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Pratik Çiğ börek-ESKİŞEHİR Tarifi

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Bıt bıt çorbası-ESKİŞEHİR Bıt bıt çorbası-ESKİŞEHİR
Pratik Bıt bıt çorbası-ESKİŞEHİR Tarifi

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.


Haşhaşlı lokum-ESKİŞEHİR Haşhaşlı lokum-ESKİŞEHİR
Pratik Haşhaşlı lokum-ESKİŞEHİR Tarifi

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.


Kuzu sorpa-ESKİŞEHİR Kuzu sorpa-ESKİŞEHİR
Pratik Kuzu sorpa-ESKİŞEHİR Tarifi

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.


Ağzı açık Ağzı açık
Pratik Ağzı açık Tarifi

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Nohutlu mantı-ESKİŞEHİR Nohutlu mantı-ESKİŞEHİR
Pratik Nohutlu mantı-ESKİŞEHİR Tarifi

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.


Haşhaşlı dolama-ESKİŞEHİR Haşhaşlı dolama-ESKİŞEHİR
Pratik Haşhaşlı dolama-ESKİŞEHİR Tarifi

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.


Tavuklu Mengen kavurması Tavuklu Mengen kavurması
Pratik Tavuklu Mengen kavurması Tarifi

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.


Cincile böreği-MENGEN Cincile böreği-MENGEN
Pratik Cincile böreği-MENGEN Tarifi

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.


Mengen çorbası Mengen çorbası
Pratik Mengen çorbası Tarifi

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.


Mengen pilavı-MENGEN Mengen pilavı-MENGEN
Pratik Mengen pilavı-MENGEN Tarifi

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.


Kağıtta sucuk köfte Kağıtta sucuk köfte
Pratik Kağıtta sucuk köfte Tarifi

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.


Höşmerim-MENGEN Höşmerim-MENGEN
Pratik Höşmerim-MENGEN Tarifi

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.


Ekmek dolması-İZMİR Ekmek dolması-İZMİR
Pratik Ekmek dolması-İZMİR Tarifi

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.


Palute-İSTANBUL Palute-İSTANBUL
Pratik Palute-İSTANBUL Tarifi

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.


Tutmaç aşı (kesme çorbası) Tutmaç aşı (kesme çorbası)
Pratik Tutmaç aşı (kesme çorbası) Tarifi

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.


Pirinç paçası-KASTAMONU Pirinç paçası-KASTAMONU
Pratik Pirinç paçası-KASTAMONU Tarifi

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.


Yoğurtlu hünkar çorbası-MARMARA Yoğurtlu hünkar çorbası-MARMARA
Pratik Yoğurtlu hünkar çorbası-MARMARA Tarifi

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.


Palamut köftesi-MARMARA Palamut köftesi-MARMARA
Pratik Palamut köftesi-MARMARA Tarifi

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.


Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı-MARMARA Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı-MARMARA
Pratik Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı-MARMARA Tarifi

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…


Höşmerim-MARMARA Höşmerim-MARMARA
Pratik Höşmerim-MARMARA Tarifi

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.


Hanibana-MARMARA Hanibana-MARMARA
Pratik Hanibana-MARMARA Tarifi

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.


Kaysepi-MARMARA Kaysepi-MARMARA
Pratik Kaysepi-MARMARA Tarifi

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.


İzmir lokması İzmir lokması
Pratik İzmir lokması Tarifi

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.


Etli ekmek dolması-Ege Etli ekmek dolması-Ege
Pratik Etli ekmek dolması-Ege Tarifi

Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.


Sütlü dil balığı Sütlü dil balığı
Pratik Sütlü dil balığı Tarifi

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.


Yaprak sarmalı kuru fasulye-EGE Yaprak sarmalı kuru fasulye-EGE
Pratik Yaprak sarmalı kuru fasulye-EGE Tarifi

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.


Gendeme-İç Anadolu Gendeme-İç Anadolu
Pratik Gendeme-İç Anadolu Tarifi

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.


Gül reçeli Gül reçeli
Pratik Gül reçeli Tarifi

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.


İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU
Pratik İç baklalı bulgur pilavı-İÇ ANADOLU Tarifi

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.


Tantuni-MERSİN Tantuni-MERSİN
Pratik Tantuni-MERSİN Tarifi

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.


Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ
Pratik Çayeli usulü kuru fasulye-KARADENİZ Tarifi

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.


Mıhlama-KARADENİZ Mıhlama-KARADENİZ
Pratik Mıhlama-KARADENİZ Tarifi

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.


Doğaba-DOĞU ANADOLU Doğaba-DOĞU ANADOLU
Pratik Doğaba-DOĞU ANADOLU Tarifi

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun.


Cevizli kete- DOĞU ANADOLU Cevizli kete- DOĞU ANADOLU
Pratik Cevizli kete- DOĞU ANADOLU Tarifi

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.


Analı kızlı-GÜNEYDOĞU ANADOLU Analı kızlı-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Analı kızlı-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.


Yoğurtlu alinazik-GÜNEYDOĞU ANADOLU Yoğurtlu alinazik-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Yoğurtlu alinazik-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.


Zeytinyağlı kuru dolma-GÜNEYDOĞU ANADOLU Zeytinyağlı kuru dolma-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Zeytinyağlı kuru dolma-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.


Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.


Turşu yahnisi-ERZURUM Turşu yahnisi-ERZURUM
Pratik Turşu yahnisi-ERZURUM Tarifi

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.


Kazdağı çorbası- EGE Kazdağı çorbası- EGE
Pratik Kazdağı çorbası- EGE Tarifi

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.


Kardala - EGE Kardala - EGE
Pratik Kardala - EGE Tarifi

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.


Çökertme salatası-EGE Çökertme salatası-EGE
Pratik Çökertme salatası-EGE Tarifi

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.


Tavuklu keşkek-EGE Tavuklu keşkek-EGE
Pratik Tavuklu keşkek-EGE Tarifi

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.


Perde pilavı- İÇ ANADOLU Perde pilavı- İÇ ANADOLU
Pratik Perde pilavı- İÇ ANADOLU Tarifi

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.


Testi kebabı-YOGZAT Testi kebabı-YOGZAT
Pratik Testi kebabı-YOGZAT Tarifi

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.


Yayla çorbası-İÇ ANADOLU Yayla çorbası-İÇ ANADOLU
Pratik Yayla çorbası-İÇ ANADOLU Tarifi

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.


Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU
Pratik Kıymalı su böreği-İÇ ANADOLU Tarifi

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.


Analı kızlı-ADANA USULÜ Analı kızlı-ADANA USULÜ
Pratik Analı kızlı-ADANA USULÜ Tarifi

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...


Tava ciğeri-EDİRNE Tava ciğeri-EDİRNE
Pratik Tava ciğeri-EDİRNE Tarifi

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.


Kandilli mantı-EDİRNE Kandilli mantı-EDİRNE
Pratik Kandilli mantı-EDİRNE Tarifi

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.


Ciğer sarma-EDİRNE Ciğer sarma-EDİRNE
Pratik Ciğer sarma-EDİRNE Tarifi

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.


Paluze-EDİRNE Paluze-EDİRNE
Pratik Paluze-EDİRNE Tarifi

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.


Kestaneli kuzu güveç-BURSA Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Pratik Kestaneli kuzu güveç-BURSA Tarifi

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.


Düğün çorbası-BURSA Düğün çorbası-BURSA
Pratik Düğün çorbası-BURSA Tarifi

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.


Kemalpaşa tatlısı-BURSA Kemalpaşa tatlısı-BURSA
Pratik Kemalpaşa tatlısı-BURSA Tarifi

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.


Nohutlu soğuk çorba-MALATYA Nohutlu soğuk çorba-MALATYA
Pratik Nohutlu soğuk çorba-MALATYA Tarifi

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.


Analı kızlı-MALATYA Analı kızlı-MALATYA
Pratik Analı kızlı-MALATYA Tarifi

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.


Kağıt kebabı-MALAYTA Kağıt kebabı-MALAYTA
Pratik Kağıt kebabı-MALAYTA Tarifi

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.


Domatesli kebap-MALATYA Domatesli kebap-MALATYA
Pratik Domatesli kebap-MALATYA Tarifi

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.


Patlıcanlı kebap-MALATYA Patlıcanlı kebap-MALATYA
Pratik Patlıcanlı kebap-MALATYA Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.


Kuzu tandır-MALATYA Kuzu tandır-MALATYA
Pratik Kuzu tandır-MALATYA Tarifi

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.


Kayısı tatlısı-MALATYA Kayısı tatlısı-MALATYA
Pratik Kayısı tatlısı-MALATYA Tarifi

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri