Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa
Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa
Pratik Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa Tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Malzemeler: (1 kişilik)

Yarım soğan
2 diş sarımsak
50 gr pirinç
50 gr ceviz
salça
dolma baharı
yenibahar
kırmızı pul biber
siyah biber
tuz
zeytinyağı

Dolma içinin hazırlanışı: Soğan ve sarımsak ince ince haşlandıktan sonra kavrulur. Salça ilave edilir ve biraz kavrulur. Bütün baharatlar, ceviz ve pirinç ilave edilerek kavrulur. 5 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Hazırlanışı: Soğutulan dolma içi haşlanan patlıcanlara doldurulur. Ağzı kapatılır. Üzerine bir kap konularak 15-20 dakika pişirilir.


Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri