Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa
Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa
Pratik Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması -Urfa Tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Malzemeler: (1 kişilik)

Yarım soğan
2 diş sarımsak
50 gr pirinç
50 gr ceviz
salça
dolma baharı
yenibahar
kırmızı pul biber
siyah biber
tuz
zeytinyağı

Dolma içinin hazırlanışı: Soğan ve sarımsak ince ince haşlandıktan sonra kavrulur. Salça ilave edilir ve biraz kavrulur. Bütün baharatlar, ceviz ve pirinç ilave edilerek kavrulur. 5 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Hazırlanışı: Soğutulan dolma içi haşlanan patlıcanlara doldurulur. Ağzı kapatılır. Üzerine bir kap konularak 15-20 dakika pişirilir.


Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri