Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zerde-Konya
Zerde-Konya
Pratik Zerde-Konya Tarifi

Malzemeler:
yarım litre su
1 tel safran
125 gram şeker
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuş üzümü
30 gram haşlanmış pirinç
30 gram mısır nişastası
2-3 dal nane

Hazırlanışı: Derin bir kaba yarım litre suyu koyun. 125 gram şekeri ilave edin. Şekerin iyice erimesi için karıştırın. 5 dakika kaynatın. Küçük bir kapta safranı su yardımıyla eritin.  Diğer yandan nişastayı sulandırın. Suyun kaynamasına yakın bir yemek kaşığı haşlanmış pirinci ilave edin. Safranı da ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin. kaynayınca sulandırdığınız nişastayı koyun ve koyulaşmasını bekleyin. En son dolmalık fıstık ve siyah üzümü ilave edin. Ocaktan alın. Ufak kaplara ya da kaselere bölüştürüp üzerlerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpiştirin. Yarım saat buzdolabında soğututtuktan sonra servis edin.


Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri