Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu alinazik-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Yoğurtlu alinazik-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Yoğurtlu alinazik-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
750 gram orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 soğan, 15 gram tereyağı
3 sivribiber
1 arnavutbiberi
4-5 diş sarımsak
500 gram yoğurt
4-5 dal maydanoz
tuz, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri