Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yayla çorbası-İÇ ANADOLU
Yayla çorbası-İÇ ANADOLU
Pratik Yayla çorbası-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 su bardağı tavuk suyu
yarım kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
birbuçuk kahve fincanı un
üzerine: 3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir tencereye yoğurdu alın. Yumurta sarılarını yavaş yavaş ekleyin. Elenmiş unu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Pirinçli suyu malzemeye ekleyin. Tekrar karıştırıp 10 dakika kaynatın. Bu arada tereyağını eritip, çorbaya ekleyin ve karıştırın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.


Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri