Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yayla çorbası-İÇ ANADOLU
Yayla çorbası-İÇ ANADOLU
Pratik Yayla çorbası-İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 su bardağı tavuk suyu
yarım kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
birbuçuk kahve fincanı un
üzerine: 3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir tencereye yoğurdu alın. Yumurta sarılarını yavaş yavaş ekleyin. Elenmiş unu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Pirinçli suyu malzemeye ekleyin. Tekrar karıştırıp 10 dakika kaynatın. Bu arada tereyağını eritip, çorbaya ekleyin ve karıştırın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.


Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri