Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tutmaç aşı (kesme çorbası)
Tutmaç aşı (kesme çorbası)
Pratik Tutmaç aşı (kesme çorbası) Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su
bir su bardağı kesme hamur ya da makarna
5 diş sarımsak
bir buçuk su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz

Hazırlanışı: Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin. Sarımsağı ezip, yoğurtla karıştırın ve çorbaya ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada eritin. Kalan yarım su bardağı makarnayı tereyağına ekleyip, pembeleşene kadar kızartın. Toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyip, bir-iki kez çevirin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dipnot: Çorum, Bolu ve Van yöresinde Ramazan ayında iftar çorbası olarak hazırlanan “tutmaç aşı”, kesme hamur olmadığında arpa şehriye veya hazır makarna ile de hazırlanabilir. Bolu’da aynı adla bilinen bu çorbanın tek farkı, içine mercimek konulmamasıdır. Taze yoğurt olmadığında, kurutulmuş yoğurt (kurut) ile yapılan bu çorba, Van’da ‘Tutmanç’ ve “Püsrik” adlarıyla da bilinir.


Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri