Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Testi kebabı-YOGZAT
Testi kebabı-YOGZAT
Pratik Testi kebabı-YOGZAT Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 kişilik testi
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates
1 adet acı veya tatlı sivri biber
birkaç diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
karabiber, pulbiber, tuz, defne yaprağı

Hazırlanışı: Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Testinin içini yıkayıp, tereyağını koyun. Tepsinin içindeyi malzemeyi testiye doldurun. Testinin ağzını, sert tuzlu hamurla kapatıp, üzerine çatalla küçük bir delik açın. Izgara ateşinde 50-60 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra testiyi kırarak servis yapın.

Aşçının notu: Testi kebabı isteğe göre 1-2 kişilik, 5-6 kişilik ya da 8-10 kişilik testilere konabilir. Mevcut testi 20 dakika fırında ısıtılarak servise hazır hale getirilebilir.


Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri