Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Testi kebabı-YOGZAT
Testi kebabı-YOGZAT
Pratik Testi kebabı-YOGZAT Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 kişilik testi
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet domates
1 adet acı veya tatlı sivri biber
birkaç diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
karabiber, pulbiber, tuz, defne yaprağı

Hazırlanışı: Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Testinin içini yıkayıp, tereyağını koyun. Tepsinin içindeyi malzemeyi testiye doldurun. Testinin ağzını, sert tuzlu hamurla kapatıp, üzerine çatalla küçük bir delik açın. Izgara ateşinde 50-60 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra testiyi kırarak servis yapın.

Aşçının notu: Testi kebabı isteğe göre 1-2 kişilik, 5-6 kişilik ya da 8-10 kişilik testilere konabilir. Mevcut testi 20 dakika fırında ısıtılarak servise hazır hale getirilebilir.


Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri