Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu keşkek-EGE
Tavuklu keşkek-EGE
Pratik Tavuklu keşkek-EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Yarım kg buğday
1 adet tavuk bulyon
1 adet büyük boy tavuk
1 adet büyük boy soğan
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı tozbiber

Hazırlanış: Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın. Süzdüğünüz buğdayın üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin. Ertesi gün yıkanmış tavuğu tencereye ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup bütün olarak tencereye atın. Tencerenin kapağını kapatıp, tavuk ve buğday iyice haşlanana kadar pişirin. Daha sonra soğanı içinden alın. Tavuk etini kemiklerinden ayırıp, buğdaya ekleyin. Mikserle ya da parçalayıcı ile keşkeği iyice çırpın ve servis tabağına alın. Bir tavada tereyağını eritin ve tozbiberi ekleyin. Yağı keşkeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Kaynak: Sofra


Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri