

Pratik Tavuklu keşkek-EGE Tarifi
Malzemeler: 6-8 kişilik
Yarım kg buğday
1 adet tavuk bulyon
1 adet büyük boy tavuk
1 adet büyük boy soğan
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı tozbiber
Hazırlanış: Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın. Süzdüğünüz buğdayın üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin. Ertesi gün yıkanmış tavuğu tencereye ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup bütün olarak tencereye atın. Tencerenin kapağını kapatıp, tavuk ve buğday iyice haşlanana kadar pişirin. Daha sonra soğanı içinden alın. Tavuk etini kemiklerinden ayırıp, buğdaya ekleyin. Mikserle ya da parçalayıcı ile keşkeği iyice çırpın ve servis tabağına alın. Bir tavada tereyağını eritin ve tozbiberi ekleyin. Yağı keşkeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Kaynak: Sofra
Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.
Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.
Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri