Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu Mengen kavurması
Tavuklu Mengen kavurması
Pratik Tavuklu Mengen kavurması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet iri boy tavuk
2 çorba kaşığı margarin
10 adet küçük boy soğan
10 diş sarımsak, 250 gram mantar
1’er tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
1 su bardağı su, tuz
yanına: 5 adet patates, sıvıyağ

Hazırlanışı: Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarımsakları bütün olarak, mantarları iri doğrayarak tencereye alın. Tavuğu ve pulbiberi ekleyip kısık ateşte tüm malzemeyi kavurun. İyice kızardıktan sonra suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alarak kekik, tuz ve karabiber serpin. Kabukları soyulup uzunlamasına doğranmış patatesi kızgın sıvıyağda kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Kekik pişme esnasında yemeğe ilave edilirse acı bir tat vereceği için piştikten sonra katılmalıdır.


Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri