Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tantuni-MERSİN
Tantuni-MERSİN
Pratik Tantuni-MERSİN Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
500 gr dana eti
sıvıyağ
kırmızı tozbiber
6 lavaş ekmeği
tuz
garnitür malzemesi: 4 domates
2 soğan
1 demet maydanoz
sumak, tuz

Hazırlanışı: Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın. Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın. Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın. Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.

Not: Acı ve ekşi seviyorsanız biber turşusu ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz. Yanına da şalgam suyu ya da ayran çok yakışır. Tantuni’nin dürüm olarak sarıldığı lavaş ekmeğe Mersin’de “açık ekmek” diyorlar. Açık ekmek, lavaş gibi, ancak biraz daha ince hazırlanıyor. Tantuni’yi hazırlarken et ölçüsü olarak, 1 kişiye 60 gram et düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz.


Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Vejetaryenler için pizza tarifi

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri