Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saçarası- Konya
Saçarası- Konya
Pratik Saçarası- Konya Tarifi

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu. Üzerine ikinci bir saç kapatılır ve o sacın üzerine ocaktan alınan meşe odununun korları döşenirdi. Böylece tatlı tepsisi iki saç arasında pişerdi.

Tepsiyi Yağlamak İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru İçin:
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un(ikinci kalite ev unu)
1 su bardağı un(açma payı)
250 gr tereyağı(eritilmiş)
250 gr kaymak
1 su bardağı pudra şeker veya 1 ölçü baklava şurubu

Hazırlanışı:

Tepsi yağlanır. Bir kapta yumurta, tereyağı, su, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır, yaş bez örtülür, 30 dakika dinlendirilir. Çok ince açılır, eritilmiş yağdan bir kaşık serperek yağlanır, ikiye katlanır. Orta kısmına kaymak koyularak çubuk şeklinde sarılır. Tepsinin dışından başlayarak içe doğru döşenir. Yufkalar bitince kalan yağ kızdırılır, üzerine serperek gezdirilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.  Yüzüne pudra şekeri serpilir veya soğuk tatlı şurubu gezdirilir.


 


Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri