Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Rezeneli kuzu eti-BATI EGE
Rezeneli kuzu eti-BATI EGE
Pratik Rezeneli kuzu eti-BATI EGE Tarifi

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Malzemeler: 4 kişilik
600 gr kemiksiz kuzu sırtı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 rezene kökü
1 su bardağı demi glace sos
2 su bardağı kırmızı şarap
4 dal taze biberiye

Hazırlanışı:  Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin. Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri