Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Rezeneli kuzu eti-BATI EGE
Rezeneli kuzu eti-BATI EGE
Pratik Rezeneli kuzu eti-BATI EGE Tarifi

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Malzemeler: 4 kişilik
600 gr kemiksiz kuzu sırtı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 rezene kökü
1 su bardağı demi glace sos
2 su bardağı kırmızı şarap
4 dal taze biberiye

Hazırlanışı:  Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin. Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri