Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pirinç paçası-KASTAMONU
Pirinç paçası-KASTAMONU
Pratik Pirinç paçası-KASTAMONU Tarifi

Malzemeler: 1-2 kişilik
¼ su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
3 diş sarımsak
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve nişastayı karıştırın. Kalan suyu ilave edip, sulandırın. Bu karışımı kıymalı pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın. Toz kırmızıbiberi kalan tereyağında eritin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Dipnot: “Pirinç paçası”, Kastamonu yöresinin Ramazan yemekleri arasında yer alır.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri