Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pirinç paçası-KASTAMONU
Pirinç paçası-KASTAMONU
Pratik Pirinç paçası-KASTAMONU Tarifi

Malzemeler: 1-2 kişilik
¼ su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kıyma
3 diş sarımsak
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve nişastayı karıştırın. Kalan suyu ilave edip, sulandırın. Bu karışımı kıymalı pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın. Toz kırmızıbiberi kalan tereyağında eritin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Dipnot: “Pirinç paçası”, Kastamonu yöresinin Ramazan yemekleri arasında yer alır.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri