Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Perde pilavı- İÇ ANADOLU
Perde pilavı- İÇ ANADOLU
Pratik Perde pilavı- İÇ ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı badem
3 çorba kaşığı fındık
2 çorba kaşığı ceviz
hamuru için: 1 adet yumurta
yarım su bardağı su
aldığı kadar un, tuz, tarçın
hamuru açmak için: margarin ve un
üzerine: ceviz, fındık, badem

Hazırlanışı: Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Pilavı ateşten alın. Badem, ceviz ve fındıkları sıvıyağda hafifçe pembeleştirin. Pilava ekleyip, 10 dakika demlenmeye bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, yumurta ve suyu çırpın. Tuz ve aldığı kadar un ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru unlanmış zeminde incecik açın. Geniş ve yuvarlak tabanlı bir fırın kabını margarinle yağlayıp un serpin. Üzeri için ayırdığınız kuru yemişleri bu kaba dizin. Açtığınız yufkayı kaba serin. Pilavı karıştırıp yufkanın içine boşaltın. Yufkanın kenarlarını pilavın üzerine kapatın. Yufkanın üzerini de alüminyum folyo ila kaplayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ve fırının alt rafında, yufkanın üzeri kızarana dek pişini. Ters çevirip dilimleyerek servis yapın.


Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri