Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı kebap-MALATYA
Patlıcanlı kebap-MALATYA
Pratik Patlıcanlı kebap-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 kg patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
200 gram kuyruk yağı
100 gram tereyağı
750 gram domates
yarım kg iri kıyılmış dolmalık biber
1 çay bardağı ılık su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın. Kuzu etini bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayın ve kızarana kadar bir tavada çevirin. Patlıcan, kuyruk yağı ve tereyağını etin içine ilave edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile dolmalık biberi de katın. Daha sonra bir fırın kabına aktarın. Ilık su ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5-2 saat süreyle pişirin.


Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri