Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı kebap-MALATYA
Patlıcanlı kebap-MALATYA
Pratik Patlıcanlı kebap-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 kg patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
200 gram kuyruk yağı
100 gram tereyağı
750 gram domates
yarım kg iri kıyılmış dolmalık biber
1 çay bardağı ılık su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın. Kuzu etini bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayın ve kızarana kadar bir tavada çevirin. Patlıcan, kuyruk yağı ve tereyağını etin içine ilave edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile dolmalık biberi de katın. Daha sonra bir fırın kabına aktarın. Ilık su ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5-2 saat süreyle pişirin.


Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri