Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 çorba kaşığı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
6.5 su bardağı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı  nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
tuz

Hazırlanışı: Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin. Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzla suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın. Salçayı bir kaşık tuzla ezin. Mercimek, patlıcan ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin.

Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri