Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU
Pratik Patlıcanlı ekşili çorba-GÜNEYDOĞU ANADOLU Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 çorba kaşığı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
6.5 su bardağı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı  nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
tuz

Hazırlanışı: Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin. Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzla suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın. Salçayı bir kaşık tuzla ezin. Mercimek, patlıcan ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri