Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paluze-EDİRNE
Paluze-EDİRNE
Pratik Paluze-EDİRNE Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg süt
iki su bardağı su
10 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
üzerine: çilek reçeli

Hazırlanışı: Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kare şeklinde kesip, üzerine çilek reçeli ile süsleyerek servis yapın.


Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Çıtır ekmeği kare şeklinde kesin. Diyet labne peyniri toz tatlandırıcıyla karıştırın.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri