Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paluze-EDİRNE
Paluze-EDİRNE
Pratik Paluze-EDİRNE Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg süt
iki su bardağı su
10 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
üzerine: çilek reçeli

Hazırlanışı: Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kare şeklinde kesip, üzerine çilek reçeli ile süsleyerek servis yapın.


Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri