Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Palute-İSTANBUL
Palute-İSTANBUL
Pratik Palute-İSTANBUL Tarifi

Malzemeler: 2-4 kişilik
500 gram üzüm (siyah veya beyaz üzüm)
iki buçuk çorba kaşığı nişasta
bir buçuk kahve fincanı soğuk su
6 çorba kaşığı tozşeker
1’er kahve fincanı gül suyu ve pudra şekeri

Hazırlanışı: Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın. Orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Dikdörtgen bir tabağa dökün ve soğumaya bırakın. Tatlıyı üçgen şeklinde kesin. Gülsuyu ve pudraşekeri serperek servis yapın.

Dipnot: Peltenin bir başka çeşidi olan ve ismini Farsça’dan alan “Palute”, özellikle İstanbul’da Ramazan ve bayram sofraları için hazırlanır.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri