Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohutlu mantı-ESKİŞEHİR
Nohutlu mantı-ESKİŞEHİR
Pratik Nohutlu mantı-ESKİŞEHİR Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı nohut
3 su bardağı un
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber
haşlamak için: 5 su bardağı su, tuz
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı: Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Bu arada bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın ve süzün. Haşlanmış nohudu blenderden geçirin ve bir kenara alın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. Nohut, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamurları 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 3x3 cm kare olacak şekilde kesin. Karelerin ortasına nohutlu karışımdan koyun ve hamurları önce üçgen şeklinde kapatın. Sonra da iki ucunu birleştirerek kavuşturun. Kaynamış tuzlu suda hamur yumuşayana kadar haşlayın ve kevgirle servis tabağına alın. Yoğurt ve sarımsağı karıştırıp, nohutlu mantının üzerine dökün. Eritilmiş tereyağında salçayı çevirin ve mantının üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz mantınızı tavuk veya et suyunda da haşlayabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri