Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısır ekmeği-KARADENİZ
Mısır ekmeği-KARADENİZ
Pratik Mısır ekmeği-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg mısır unu
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
yetirince ılık su
1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı: Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun. Orta büyüklükte bir fırın tepsisini yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, diğer yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.


Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri