Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısır ekmeği-KARADENİZ
Mısır ekmeği-KARADENİZ
Pratik Mısır ekmeği-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg mısır unu
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
yetirince ılık su
1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı: Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun. Orta büyüklükte bir fırın tepsisini yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, diğer yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.


Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri