Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mıhlama-KARADENİZ
Mıhlama-KARADENİZ
Pratik Mıhlama-KARADENİZ Tarifi


Malzemeler: 4 kişilik
75 gram tereyağı
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
200 gram telveren peyniri
200 gram Trabzon koleti peyniri
100 gram tulum peyniri

Hazırlanışı: Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun. Sıcak suyu ekleyip 2 dakika pişirin. Peynirleri küçük parçalar şeklinde kesin. Tavaya ekleyip karıştırarak eritin. Kalan tereyağını tavada pulbiberle kızdırıp peynirin üzerine gezdirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri