Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mıhlama-KARADENİZ
Mıhlama-KARADENİZ
Pratik Mıhlama-KARADENİZ Tarifi


Malzemeler: 4 kişilik
75 gram tereyağı
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
200 gram telveren peyniri
200 gram Trabzon koleti peyniri
100 gram tulum peyniri

Hazırlanışı: Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun. Sıcak suyu ekleyip 2 dakika pişirin. Peynirleri küçük parçalar şeklinde kesin. Tavaya ekleyip karıştırarak eritin. Kalan tereyağını tavada pulbiberle kızdırıp peynirin üzerine gezdirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri