Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mıhlama-KARADENİZ
Mıhlama-KARADENİZ
Pratik Mıhlama-KARADENİZ Tarifi


Malzemeler: 4 kişilik
75 gram tereyağı
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
200 gram telveren peyniri
200 gram Trabzon koleti peyniri
100 gram tulum peyniri

Hazırlanışı: Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun. Sıcak suyu ekleyip 2 dakika pişirin. Peynirleri küçük parçalar şeklinde kesin. Tavaya ekleyip karıştırarak eritin. Kalan tereyağını tavada pulbiberle kızdırıp peynirin üzerine gezdirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri