Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lebeni Çorbası-ELAZIĞ
Lebeni Çorbası-ELAZIĞ
Pratik Lebeni Çorbası-ELAZIĞ Tarifi

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
terbiyesi için: 2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
yarım limon
üzerini süslemek için: kuru nane
taze nane
pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Akşamdan ıslanmış ve nohut ve aşurelik bulgur haşlanır. Buğday 1 saat nohut da pişene kadar pişirilir. Pişirilen buğday ve nohut bir kabın içinde birleştirilir. Tekrar ocağa alınır, kaynatılır. 1 su bardağı su, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurt, limon ve 1 yumurta karıştırma kabına konulur iyice çırpılır, süzgeçten geçirilir. Hazırlanan terbiye çorbaya ilave edilir ve kaynatılır. Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edilir. Tereyağı, kuru nane ve pul biberle sos yapılır.

 


Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri