Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Laz dudağı-KARADENİZ
Laz dudağı-KARADENİZ
Pratik Laz dudağı-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 30-40 adet
1 kg baklavalık un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
içi için: 2 su bardağı dövülmüş fındık
süslemek için: toz antepfıstığı
şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ıslak bir beze sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 20 adet beze ayırın. Her bir bezeyi aralarına nişasta serperek oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaların 10 adedini üst üste koyup, aralarına nişasta serperek çok ince bir yufka olacak şekilde açın. Daha sonra bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar açın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yufkaların orta kısımlarına dövülmüş fındığı paylaştırın. İki ucunu ortası açık kalacak şekilde, dudak biçiminde birleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişince sıcakken üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Şerbeti için, tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hafif ılınmış tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Orta kısımlarına toz antepfıstığı serpin.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


 


Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri