Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Pratik Kestaneli kuzu güveç-BURSA Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
yarım kg kestane
15 adet arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet ince kıyılmış sivri biber
100 gram tereyağı
yarım çay kaşığı safran, tuz

Hazırlanışı: Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. Kuzu eti, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane, arpacık soğan, ince kıyılmış sarımsak, iri parçalar halinde doğranmış domates ile sivri biberi bir kasede karıştırın. Yağlanmış güvecin içine yerleştirin. Kalan tereyağı, safran ve tuzu üzerine ilave edin ve kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri