Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Pratik Kestaneli kuzu güveç-BURSA Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
yarım kg kestane
15 adet arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet ince kıyılmış sivri biber
100 gram tereyağı
yarım çay kaşığı safran, tuz

Hazırlanışı: Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. Kuzu eti, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane, arpacık soğan, ince kıyılmış sarımsak, iri parçalar halinde doğranmış domates ile sivri biberi bir kasede karıştırın. Yağlanmış güvecin içine yerleştirin. Kalan tereyağı, safran ve tuzu üzerine ilave edin ve kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri