Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Kestaneli kuzu güveç-BURSA
Pratik Kestaneli kuzu güveç-BURSA Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kuşbaşı kuzu eti
yarım kg kestane
15 adet arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet ince kıyılmış sivri biber
100 gram tereyağı
yarım çay kaşığı safran, tuz

Hazırlanışı: Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. Kuzu eti, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane, arpacık soğan, ince kıyılmış sarımsak, iri parçalar halinde doğranmış domates ile sivri biberi bir kasede karıştırın. Yağlanmış güvecin içine yerleştirin. Kalan tereyağı, safran ve tuzu üzerine ilave edin ve kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri