Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kerebiç-MERSİN
Kerebiç-MERSİN
Pratik Kerebiç-MERSİN Tarifi

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Malzemeler:
çöven kreması için: 2 adet çöven otu
5 su bardağı pudra şekeri
kurabiye için: 1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr. erimiş ılık margarin
1 cay bardağı pudraşekeri
2 yumurta
yarım cay bardağı irmik (eklemeyebilirsiniz)
aldığı kadar un
içine: toz antep fıstıgı vb.

Hazırlanışı: Çöven otunu yıkayıp tencereye alın. 4 bardak su ilave edin. Bir gece suda bekletin. Sabah çöven otunu  2 saat kaynatın suyu azalırsa kaynarken 1,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayan çöven otunu süzün. Sıcakken şekerini ekleyin, karıştırarak eritin. Biraz ılıtın. Mikser ile köpük olana kadar çırpın, kıvamı koyulaşınca olmuş damaktır. ( 1 saat çırpın mikseri arada dinlendirin). Kurabiye için, yumurta, seker ve yağı iyice karıştırın. İrmik ilave edin. Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yapın. Hamuru cevizden büyük parçalara alın, içli köfte gibi elle çukur yapın. İçine antep fıstığını doldurun ve kapatın tepsiye dizin. Önceden ısınmış 185 derece fırında pişirin. Servis tabağına alın, üzerine çöven sosunu dökün tarçın serperek servis edin.


Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri