Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kerebiç-MERSİN
Kerebiç-MERSİN
Pratik Kerebiç-MERSİN Tarifi

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Malzemeler:
çöven kreması için: 2 adet çöven otu
5 su bardağı pudra şekeri
kurabiye için: 1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr. erimiş ılık margarin
1 cay bardağı pudraşekeri
2 yumurta
yarım cay bardağı irmik (eklemeyebilirsiniz)
aldığı kadar un
içine: toz antep fıstıgı vb.

Hazırlanışı: Çöven otunu yıkayıp tencereye alın. 4 bardak su ilave edin. Bir gece suda bekletin. Sabah çöven otunu  2 saat kaynatın suyu azalırsa kaynarken 1,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayan çöven otunu süzün. Sıcakken şekerini ekleyin, karıştırarak eritin. Biraz ılıtın. Mikser ile köpük olana kadar çırpın, kıvamı koyulaşınca olmuş damaktır. ( 1 saat çırpın mikseri arada dinlendirin). Kurabiye için, yumurta, seker ve yağı iyice karıştırın. İrmik ilave edin. Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yapın. Hamuru cevizden büyük parçalara alın, içli köfte gibi elle çukur yapın. İçine antep fıstığını doldurun ve kapatın tepsiye dizin. Önceden ısınmış 185 derece fırında pişirin. Servis tabağına alın, üzerine çöven sosunu dökün tarçın serperek servis edin.


Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri