Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kemalpaşa tatlısı-BURSA
Kemalpaşa tatlısı-BURSA
Pratik Kemalpaşa tatlısı-BURSA Tarifi

Malzemeler: 18 adet için
bir buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı margarin
150 gram tuzsuz beyaz peynir veya tatlı lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
şerbeti için: iki buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Derin bir yoğurma kabına un, yumurta, 4 çorba kaşığı margarin, rendelenmiş beyaz veya lor peyniri ve karbonat koyun. Bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 18 eşit parçaya ayırın. Elinizi hafifçe unlayarak her parçayı yuvarlayın. Daha sonra 1 çorba kaşığı margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıyı ılık şerbetin içine alıp, 15 dakika kaynatın. Daha sonra servis yapın.

Aşçının notu: Pişen tatlıları fırından aldıktan sonra bir kavanozda birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.


Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri