Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kazdağı çorbası- EGE
Kazdağı çorbası- EGE
Pratik Kazdağı çorbası- EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 adet tavuk budu
2 su bardağı su
4 su bardağı börülcenin haşlama suyu
1 su bardağı domatesli Trakya tarhanası
3 adet iri boy domates
4 adet sivri biber
3 diş sarımsak
bir buçuk su bardağı haşlanmış nohut
tuz, pulbiber
üzerine: zeytinyağı

Hazırlanışı: Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin. Diğer bir tencerede küp şeklinde doğranmış domatesleri ve biberleri, dövülmüş sarımsakları soteleyin. Haşlanmış tavuk etlerini didikleyip, tenceredeki malzemeye ekleyin. Bu malzemeyi tarhananın içine katın. Tavukları haşladığınız suyu da ilave ederek, boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Haşlanmış nohut, pulbiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri