Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kazdağı çorbası- EGE
Kazdağı çorbası- EGE
Pratik Kazdağı çorbası- EGE Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 adet tavuk budu
2 su bardağı su
4 su bardağı börülcenin haşlama suyu
1 su bardağı domatesli Trakya tarhanası
3 adet iri boy domates
4 adet sivri biber
3 diş sarımsak
bir buçuk su bardağı haşlanmış nohut
tuz, pulbiber
üzerine: zeytinyağı

Hazırlanışı: Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin. Diğer bir tencerede küp şeklinde doğranmış domatesleri ve biberleri, dövülmüş sarımsakları soteleyin. Haşlanmış tavuk etlerini didikleyip, tenceredeki malzemeye ekleyin. Bu malzemeyi tarhananın içine katın. Tavukları haşladığınız suyu da ilave ederek, boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Haşlanmış nohut, pulbiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri