Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kazan kebabı-ANTEP
Kazan kebabı-ANTEP
Pratik Kazan kebabı-ANTEP Tarifi

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Malzemeler: 4 kişilik
4 patlıcan
500 gr az yağlı koyun kıyması
3 domates
2-3 sivribiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup ikiye kesin ve tuzlu suda bekletin. Soğanı rendeleyin. Kıymaya soğan, biber salçası, tuz, karabiber ekleyip yoğurun ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları sudan alıp kağıt havlu ile kurulayın. Her iki ucunu da oyarak açıp boşluklara birer köfte yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. İki domatesi rendeleyip sıvıyağda pişirin. Tuz serpip karıştırın ve yayvan bir tencenin tabanına yayın. Üzerine köfteli patlıcanları dizin. Kalan domatesi elma dilimi şeklinde kesin. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye kesin. Her bir patlıcanın üzerine domates dilimi ve biber yerleştirin. Patlıcanların yarısına gelecek kadar tencereye su ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri