Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaysepi-MARMARA
Kaysepi-MARMARA
Pratik Kaysepi-MARMARA Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
30 gram tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün v eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin. Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak servis yapın.

Not: Bölgede mürdüm eriğinin kurutulmuşuna çeri denir. Yazdan erikler kurutulup hazırlanıyor. Kaysepi sıcak lorak servis yapılıyor. Soğuk olarak servis yapılacaksa üzerine tereyağı gezdirilmiyor.

Kaynak: Lezzet


Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

İspanyol mutfağına yolculuk yapmayak isteyenler İtalyan aşçı Michelangelo De Lavrates'in bu salatasını mutlaka denemeli...

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri