Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaysepi-MARMARA
Kaysepi-MARMARA
Pratik Kaysepi-MARMARA Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
30 gram tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün v eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin. Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak servis yapın.

Not: Bölgede mürdüm eriğinin kurutulmuşuna çeri denir. Yazdan erikler kurutulup hazırlanıyor. Kaysepi sıcak lorak servis yapılıyor. Soğuk olarak servis yapılacaksa üzerine tereyağı gezdirilmiyor.

Kaynak: Lezzet


Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Patatesleri küp doğrayarak 1 çay bardağı zeytinyağında kızartın. Salata kasesine alarak patateslerin ılınmasını bekleyin.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri