Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaysepi-MARMARA
Kaysepi-MARMARA
Pratik Kaysepi-MARMARA Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
30 gram tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün v eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin. Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak servis yapın.

Not: Bölgede mürdüm eriğinin kurutulmuşuna çeri denir. Yazdan erikler kurutulup hazırlanıyor. Kaysepi sıcak lorak servis yapılıyor. Soğuk olarak servis yapılacaksa üzerine tereyağı gezdirilmiyor.

Kaynak: Lezzet


Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri