Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaysepi-MARMARA
Kaysepi-MARMARA
Pratik Kaysepi-MARMARA Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği
1 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
30 gram tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün v eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin. Üzerine şekeri ilave edip pişirin. Bir tavada tereyağını eritin. Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ceviz içi serpiştirip sıcak servis yapın.

Not: Bölgede mürdüm eriğinin kurutulmuşuna çeri denir. Yazdan erikler kurutulup hazırlanıyor. Kaysepi sıcak lorak servis yapılıyor. Soğuk olarak servis yapılacaksa üzerine tereyağı gezdirilmiyor.

Kaynak: Lezzet


Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri