Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaygana-KARADENİZ
Kaygana-KARADENİZ
Pratik Kaygana-KARADENİZ Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
100 gram hamsi (kılçığı alınmış)
4 yaprak pazı
1-2 yaprak karalahana
1 adet pırasa
7-8 dal maydanoz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
2’şer çay kaşığı kekik, pulbiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın. İçine hamsi, yumurta, un, mısır unu, kekik, pulbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Sıvıyağın yarısını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı içine dökün ve ağzını bir kapakla kapatarak altı kızarana kadar pişirin. Daha sonra kayganayı bir tabağa alın. Kalan sıvıyağı tavaya boşaltın ve kaygananın diğer yüzünü de pişirin. Servis tabağına alıp, dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri