Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaygana-BATI EGE
Kaygana-BATI EGE
Pratik Kaygana-BATI EGE Tarifi

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Malzemeler: 4 kişilik
2 demet nane
2 demet maydanoz
2 demet taze soğan
3 yumurta
Yarım su bardağı un
3 su bardağı sıvıyağ
Tuz, biber

Hazırlanışı: Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın.  Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.


Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri