Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı tatlısı-MALATYA
Kayısı tatlısı-MALATYA
Pratik Kayısı tatlısı-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Yarım kg gün kurusu kayısı
50 gram tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı su
üzerine: toz antepfıstığı veya ceviz

Hazırlanışı: Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Bu malzemeyi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine toz antepfıstığı veya ceviz serpin

Kaynak: Sofra


Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri