Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı tatlısı-MALATYA
Kayısı tatlısı-MALATYA
Pratik Kayısı tatlısı-MALATYA Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Yarım kg gün kurusu kayısı
50 gram tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı su
üzerine: toz antepfıstığı veya ceviz

Hazırlanışı: Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Bu malzemeyi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine toz antepfıstığı veya ceviz serpin

Kaynak: Sofra


Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hülya Aydın'dan lezzetli, tadına doyamayacağınız bir browni tarifi..

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri