Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kars ketesi
Kars ketesi
Pratik Kars ketesi Tarifi

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler: 6 kişilik
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin
1 yumurta
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyin ve harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Margarini eritin. 1 kaşık kadarıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını ayırın. Kalan yağ ve sütü una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin. Ayırdığınız 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun. Hamurdan 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Derya Aydın'dan güzel bir pasta.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri